Søg:
mastercard VISA
Orkiderejser
Orkiderejser
Elsebeth Gramstrup Christensen
Rådyrvænget 130
5800 Nyborg
Danmark
work +45 65313025
cell +45 20911019

Rundture i Spanien

Andalusien rundt - 10 DAGE / 9 NÆTTER

På denne tur kommer I rundt til de fleste af Andalusiens kulturelle perler og smukkeste naturscenerier. I besøger Ronda, der betegnes som en af Andalusiens smukkeste byer; Vejer og Arcos de la Frontera, der er eksempler på de karakteristiske hvide byer og Sevilla, Andalusiens fascinerende hovedstad. I Cordoba og Granada kan I fornemme historiens vingesus i de gamle mauriske bygningsværker, inden I tager den dejlige tur langs Middelhavet til Malaga.


Dag 1 - 2: Malaga
Malaga er velsignet med et vidunderligt klima, der gør det muligt at leve udendørs stort set hele året, hvilket såvel turister som den lokale befolkning benytter sig af i fuld udstrækning. Folkelivet er intenst i den tropiske park ved havnen og i det gamle kvarter omkring Larios-gaden.
Her er endeløse snævre gader – mange af dem er omdannet til gågader med et stort udbud af både super moderne forretninger og ejendommelige, gammeldags butikker, hvor tiden synes at have stået stille. I kan sagtens bruge flere timer til at gå på opdagelse i de små gyder og stræder hvor det mauriske særpræg er iøjnefaldende, og hvor I kan beundre de mange smukke, nyrestaurerede, historiske bygninger.
Undlad ikke at aflægge et besøg på Plaza de la Merced, hvor Picasso blev født og voksede op i Casa Natal de Picasso, der i dag rummer det nyåbnede Picasso-museum. Betragt de mange kirker og klostre, gør et stop og nyd et glas vin i en af de fashionable gamle vinkældre eller besøg Casa de la Guardia, Malagas ældste tapas-bar.
En af de største attraktioner er den gamle føniske borg på toppen af Gibralfaro-bjerget – hvorfra der i øvrigt er en fantastisk udsigt over byen og havnen – og Alcazaba-fortet, et bygnings-kompleks der blev ombygget til forsvarsværk af en maurisk konge i 1100-tallet. Blot få skridt herfra finder I det romerske amfiteater. (2 nætter)

Dag 3: Malaga - Ronda (kørsel ca. 105 km)
Efter afhentning af jeres lejede bil går turen til Ronda, hvis beliggenhed i de smukke Serranía de Rondabjerge er helt vidunderlig. Ronda er en af Andalusiens smukkeste byer. Den ligger på et knejsende klippeplateau over den dybe El Tajo-kløft, der deler byen i to, hvis sider er forbundet af stenbroen, Puento Nuevo, der engang husede et fængsel, og som i dag er byens vigtigste vartegn. Ronda er desuden kendt for sin tyrefægterarena, der er en af Spaniens ældste og mest betydningsfulde.

Dag 4: Ronda - Arcos de la Frontera (kørsel ca. 310 km)
Fra Ronda fortsætter I sydpå langs kysten. Der er mange muligheder for at gøre stop undervejs, og da I kommer forbi den noget omstridte engelske koloni, Gibraltar, er det måske et oplagt sted at strække benene, få hilst på Europas eneste “vilde” aber – de halvtamme Gibraltar-aber, nyde udsigten over til Afrika og måske gøre nogle toldfrie indkøb. Efter yderligere ca. 1 times kørsel når I frem til en af Spaniens smukkeste hvide landsbyer, Vejer de la Frontera. Denne charmerende lille muromkransede by med snørklede brostensbelagte gader, hyggelige pladser og smukke huse er virkelig værd at stifte et nærmere bekendtskab med.
Fortsæt gennem det smukke landskab og de spændende byer som Cadiz, der er en af Europas ældste byer, grund-lagt i 1100 f.kr. I er i ”sherry-land” og et stop i Jerez, der er hovedbyen for sherryproduktion med besøg i en bodega, sherryfabrik med mulighed for prøvesmagning af de gyldne dråber må naturligvis stå på programmet.
Herfra kører I de ca. 20 km til Arcos de la Frontera, der er indbegrebet af en pueblo blanco med sin strategisk rigtige beliggenhed på en klippetop over floden Guadalete, sine små snoede gader og stræder og naturligvis de hvide huse i maurisk stil.

Dag 5: Arcos de la Frontera - sevilla (kørsel ca. 115 km)
Efter knap 70 km af turen til Sevilla kommer I til byen Le-brija, hvorfra der er en fantastisk udsigt over vinmarkerne. Et godt valg til et lille “pit stop”.

Dag 6: Sevilla
Sevilla er den meget smukke hovedstad i regionen Andalusien og betegnes af mange som den mest spanske af alle Spaniens byer. Byen kan fremvise en charmerende blanding af enestående monumenter som den imponerende katedral med det berømte Giraldatårn, der oprindelig var minaret og den mauriske borg, Alcazar, med dens smukke haver side om side med charmerende bydele med hverderes specielle stemning.
Gå en tur i det gamle jødiske kvarter, Santa Cruz med de snævre gader og charmerende pladser med farverige blomsterdækkede patios og rækker af appelsintræer. Tag jer god tid og afbryd sightseeingen engang imellem for at få et par tapas og et glas sherry på en af de utallige barer.

Dag 7: Sevilla - Córdoba (kørsel ca. 140 km)
I dag går turen øst på til Córdoba. Undervejs støder I på et par byer, Carmona og Ecija, hvor I eventuelt kan gøre holdt og gå på opdagelse.
Córdoba blev grundlagt af romerne, og med dens gode strategiske beliggenhed ved det bedste sejlbare punkt på Guadalquivir-floden, blev den hurtigt en vigtig havneby for afskibning af spansk olivenolie, vin og hvede tilbage til det gamle Rom. Byens storhedstid var dog, da den blev hovedstad i det mauriske kongerige, El-Anda-lus.
Det var her arbejdet på Córdobas altoverskyggende seværdighed begyndte. Den verdensberømte 1200 år gamle, arabiske moske Mezquita, den 3. største i verdenen er et af de smukkeste og mest originale bygningsværker i Spanien.
Byens middelalder- og jødekvarter La Judería er også et besøg værd med sin labyrint af snørklede, smalle gader, skyggefulde, blomsterrige pladser og maleriske torve.

Dag 8: Cordoba - Granada (kørsel ca. 250 km via Jaen)
Her i det nordlige Andalusiens vilde bjerglandskab ligger olivendyrkningens hovedstad, Jaén. Række efter række af oliventræer strækker sig over hvert et stykke frugtbar jord, og på mere end en tredjedel af Jaén-provinsen er der olivenplantager.
Selve byen Jaen byder på mange seværdigheder som det imponerende fæstningsværk, smukke mere end 1.000 år gamle arabiske bade og flere interessante kirker bl.a. sognekirken El Sagrario og ikke mindst byens imponerende renæssancekatedral bygget i det 16. og 17. århundrede.
Fra Jaen fortsættes til Granada, hvor I overnatter.

Dag 9: Granada
Med en enestående beliggenhed ved foden af bjergkæden Sierra Nevada ligger Granada, en af Spaniens perler. Denne ældgamle hovedstad i det mauriske Andalusien byder på de vigtigste minder fra denne epoke i den spanske historie, med den enestående borg, Alhambra på toppen af listen. Alhambra betyder “den røde” og referer til farven på bjerget, den er bygget på. Den består af paladser, islamiske helligdomme, haver og fæstningsværker, der blev bygget under Nazari-dynastiet i det 14. århundrede. Skønheden i dette enestående bygningsværk er svær at beskrive - den skal ses.
Gå en tur gennem byens smukke haver og de charmerende snævre gader, og trænger I til en pause, så aflæg besøg i en af de karakteristiske barer og prøv den berømte Trevélez-skinke og den lokale vin.
Gå heller ikke glip af byens berømte grotter ved Sacromonte-klostret, som er kendt for deres huleboliger, der engang var tilholdssted for Granadas store sigøjner-samfund.

Dag 10: Granada - Malaga (kørsel ca. 130 km)
I dag går turen tilbage til Malaga, men der er stadig noget at se og opleve. Lad eventuelt vejen gå forbi Nerja, en lille, smuk by med bjergkæden Sierra de Almijara som nabo. Her siges klimaet at være det bedste på Costa del Sol, ikke mindste pga. de vældige bjerge, der beskytter byen. Det gamle kvarter er stadig så godt som uforandret og har beholdt sin spanske charme.
I hjertet af Nerja finder I den flotte “Balcony of Europe”, en pragtfuld promenade langs kanten af den dybe klippeskrænt, hvor det store mauriske tempel en gang lå. Her er en storslået udsigt over Middelhavet. En af Nerjas helt store attraktioner er de verdenskendte Maro Caves, der er det mest imponerende grotte-system, Spanien har at byde på. Her kan I bl.a. se mere end 20.000 år gamle hulemalerier.
Så slutter de mange dages dejlige oplevelser og bilen afleveres i lufthavnen inden flyafgang. Eventuelt kan I afslutte ferien med nogle dase-dage ved stranden.

paella og røget skinke leje bil Andalusien rundt andelusien